Menu

Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay 2018
Domaine Chapelle & Fils

Varenummer : CHAPBLANC18

Kun 4 tilbage

189,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Domaine Chapelles basis Bourgogne Chardonnay (øko-certificeret).

Selvom vinen tilhører den laveste klassifikation indenfor Bourgogne, er der tale om en flot kvalitetsvin der giver et super klassisk udtryk og repræsenterer god Bourgogne-value. Der er en frisk citrusfrugt og en let stil på duften, hvor man fornemmer en god friskhed. Vinen er lavet efter biodynamiske principper med respekt for naturen og mennesker, og der høstes ved manuel håndkraft.

Vinen passer godt til lune sommeraftener, da den er saftig og læskende og kan nydes alene, men den går også fint til fx lyst kød eller fisk


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Chardonnay

Høstudbytte: 52 hl/ha.

Lagring: 10 måneder på ståltank.

Distrikt: Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 12,5%.

Årlig produktion: ca. 15.000 flasker.

Andre vine fra samme producent 


Om producenten

Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.