Menu

Bourgogne, Chambolle-Musigny 1er Cru "Les Hauts-Doix 2013, Robert Groffier

Bourgogne, Chambolle-Musigny 1er Cru "Les Hauts-Doix 2013, Robert Groffier

Varenummer : GROF13

1.399,00 DKK

Ikke på lager

1. Cru-marken Haut Doix ligger nedenfor den berømte 1. Cru Amoureuses og er altid den mest elegante af Groffiers Chambolle-Musigny. Den kommer fra ca. 1 hektar med stokke med en gennemsnitsalder på 40 år. Den er 100% afstilket, og den ligger udelukkende på brugte fade. Den er normalt den mest elegante og mineralske af Groffiers Chambolle-Musigny, og derfor foretrækker Nicolas 100% afstilkning af klaserne.

Domaine Groffier ligger i Morey-Saint-Denis, men har ingen marker i kommunen. Til gengæld har man marker i Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin. De ejer parceller på Bonnes Mares og Clos de Beze, og derudover ejer man bl.a. 1,09 hektar på Chambolle-Musignys bedste 1’er Cru Les Amoureuses. Stilmæssigt er vinene, der udgår fra kældrene rene, intense og elegante. Afhængig af årgangen afstilkes der ca. 70% af druerne (i nogle årgange afstilker man dog overhovedet ikke), og brugen af nye fade varierer mellem 30% og 70%.

Vinen er kendetegnet ved en silkeblød, intens frugtdominans og selvom man fornemmer fadet kommer det aldrig til at dominere.

VIGTIG INFORMATION:
Vinen er en rest fra vinkælderen i vores tidligere vinbar Il Senso, og er således ikke en vin vi normalt importerer. Derfor tilbydes vinen til en attraktiv pris og købes som beset, hvorfor vi ikke refunderer betaling ved evt. fejl på vinen.
Vinen har været opbevaret under optimale forhold.