Menu

Rosso di Montalcino 2016

Rosso di Montalcino 2016
Cerbaia

Varenummer : 14CERROS

189,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Elena Pellegrinis Rosso di Montalcino er fremstillet på 100% Sangiovese Grosso, som lige så vel kunne være blevet anvendt i Brunello di Montalcino. Få producenter i Montalcino leverer lige så god value for money, som Elena Pelegrini gør med hendes Rosso.

Druerne kommer fra vinstokke der er godkendte til Brunello, men hun høster en anelse tidligere og lagringstiden er markant nedsat ift. storebroren Brunello.

Det er en super fin, elegant Sangiovese med en opløftet aromatisk profil og en friskhed som kun er mulig, når druerne stammer fra højtbeliggende marker med mineralsk jord. Det er en saftig og rank Sangiovese med et klassisk frugtbillede.

Vinen byder på lys rød frugt og en god portion toscansk sjæl i form af et rustikt udtryk med noter af støv og jord.

2016 er en tæt på fuldkommen årgang, hvilket gør denne Rosso di Montalcino svær at modstå, når den er ung, men samtidigt betyder, at den vil forbedre sig over de kommende 5-7 år, hvis den opbevares optimalt.

Den er i udtalt grad madvenlig, og vil være super til kylling, kalv og okse, men er i det hele taget en god allrounder.

 

Bør nydes ved ca. 16-17°.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Sangiovese Grosso.

Lagring: 12 mdr. på tonneaux.

Distrikt: Montalcino, Toscana.

Alkohol: 13,5%.

Andre vine fra denne producent

 

Om vinhuset:

Da vi første gang mødte Elena Pellegrini i marts 2017, og smagte vinene fra Cerbaia, var vi ganske imponerede.

Med, på daværende tidspunkt, mere end 12 års samarbejde med Alessandro Mori og Il Marroneto i bagagen, skulle der altså en del til at imponere os. Og der stod vi så - på noget så uromantisk som en international fagmesse kl. 10.00 en søndag formiddag - og fjernede smagen af hotellets morgenbuffet og Colgate med noget af det mest ædle Toscana kan præstere: Brunello di Montalcino.

Vi havde søgt længe, men var endnu ikke stødt på en producent, vi følte kunne træde ind i slipstrømmen af himmelstormeren Alessandro Mori - og måske som Il Marroneto - ville kunne fanges på vejen op mod den absolutte elite.

Cerbaia er som vi bedst kan lide det; klassisk, typisk og naturligt. Med fokus på frugtig elegance og en ballerinas lethed og med en fed streg under terroir og typicitet. Vinhuset dyrker udelukkende Sangiovese Grosso, blot 4,5 hektar, hvilket giver en samlet produktion på ca. 18.000 flasker årligt. Markerne er beliggende på nordsiden af Montalcino, med en nord-nordvestvendt eksponering og i ca. 400 meters højde. Jordtypen er primært den toskanske galestro, den stenede ler-, mergel- og kalkstensrige jordtype.

Azienda Agricola Cerbaia blev grundlagt i 1979 af landmanden Fabio Pellegrini, men først med årgangen 1985 begyndte han at lave vin på gården (2.800 flasker blev det til). Siden hen er porteføljen blevet udvidet med en Rosso di Montalcino og en Brunello di Montalcino Riserva.

Alle tre vine fremstilles efter samme fremgangsmåde: Selve vinifikationen i temperaturkontrollerede ståltanke, herunder også malo, og efterfølgende lagring på store fade samt flaske.

Der er således en rød tråd i stilen fra vin til vin.