På lager

Castellare, Poggio ai Merli '05 100% Merlot

Verdensberømt og anerkendt supertoscaner fremstillet i den stærke årgang 2015...
Pris
599,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Verdensberømt og anerkendt Supertoscaner fremstillet på 100% Merlot. Vinen fremstilles med et ekstremt lavt hektarudbytte på blot 30 hektoliter pr. hektar og lagres ca. 15-30 måneder i barriques, afhængig af årgang.

Det er en utrolig udtryksfuld Merlot med en vanvittig koncentration og intensitet som balanceres flot af fornemmelsen af Castellares unikke terroir; det stenede, tørre, mineralske udtryk. Det er en helt uhørt kvalitet der kan sammenlignes med nogle af de allerstørste Merlot’er i verden.

Vinen præsenterer sig med en kompleks næse med lag af sødmefuld rød og blå frugt, fx. kirsebær, blommer, blåbær, en anelse solbær. Dertil kommer noter af chokolade, sødmefulde krydderier. I munden er den bred, fyldig og ekstremt lang, men saftspændt. Det er en velkomponeret vin, der bare lægger på og lægger på efterhånden som den får tid i glasset.

Poggio ai Merli blev kåret blandt verdens 45 bedste Merlot-vine i Wine Enthusiast i 2007 i forbindelse med temaet: "You don't know Merlot". Glem alt om filmen Sideways for en stund, og smag et eksempel på hvad stor Merlot kan.

Vinen har et stort gemmepotentiale, selvom den sagtens kan nydes nu, men vi anbefaler, at den får yderligere 2-3 års lagring, inden man drikker den.

Bør serveres ved ca. 17°.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Merlot.

Hektarudbytte: 30 hektoliter pr. hektar.

Lagring: 15-30 mdr. i en blanding af barriques og tonneaux (33% nye), 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Chianti Classico, Toscana.

Alkohol: 13,5%.

Årlig produktion: Ca. 5.000 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

Castellare di Castellina er en ikonisk og yderst velrenommeret producent, ikke alene i Toscana, men i hele Italien, ja sågar i hele verden.

Vinhuset er beliggende i hjertet af Chianti Classico, vest for, og lidt neden for byen Castellina in Chianti, som ligger på toppen af et mindre højdedrag. Castellare er, med den anerkendte vinskribent René Langdahl Jørgensens ord, “et mønstereksempel på dogmet om, at vinstokke med smuk udsigt giver god vin.” Nu har vi selv besøgt vinhuset adskillige gange, og vi kan skrive under på, at udsigten er aldeles bjergtagende, med vinmarker, olivenlunde, skove i de bølgede bakker, så langt øjet rækker.

Vinmarkerne, i alt 33 hektar, ligger for neden af hovedbygningen, i en nærmest amfiteaterlignende formation med perfekte soleksponeringsforhold, mens enkelte parceller ligger på den anden side af landevejen mod byen Poggibonsi. Markerne befinder sig i gennemsnit ca. 370 meter over havets overflade, med størstedelen vendt mod sydøst. Den samlede produktion er ca. 250.000 - 300.000 flasker om året, fordelt på en ret bred portefølje. Produktionen er organisk funderet, og huset var et af de første til at dyrke økologisk (om end huset i dag ikke er øko-certificeret), ud fra respekt til naturen og til vinen i flasken. Denne filosofi afspejles på flaskerne, som for hver årgang bærer en ny fugl, altid en lokal truet art, som motiv på etiketten. Castellares vine er derfor let genkendelige, og mange referer til deres vin som ”Den med fuglen”.

Castellare blev grundlagt i dets nuværende form i 1970’erne, i en tid som også betegnes som perioden, for italiensk vins renæssance i nyere historie. Forlæggeren og entreprenøren Paolo Panerai, som tjente sine mange penge på magasin- og avisudgivelse, herunder det indflydelsesrige Milano Finanza, var også en gourmand med store vinvisioner. Han købte og forenede de fire gårde CastellareCaselleSan Niccolò samt Le Case, og grundlagde dermed Castellare di Castellina i 1979, og er fortsat den enevældige ejer af vinhuset den dag i dag. Paolo Panerai ejer også vinhuset Feudi del Pisciotto på Sicilien samt Rocca di Frassinello i det vestlige Toscana.

 

Vinstil & terroir

Vinene fra Castellare di Castellina er vine for ”strukturalister”. Det er vine, hvor terroiret skinner kraftigt igennem, og hvor mineraliteten og de ikke-frugtige noter som fx tør jord, aske og sten er bærende elementer sammen med den syrestyrede røde frugt med nuancer som sure og bitre kirsebær, ribs, tranebær og jordbær. Stilen er bestemt ikke for novicer, men det er Sangiovese par excellence, og vinhuset er anerkendt nationalt som internationalt for dets høje, høje klasse.

Jordbunden har god dræningsevne og er en blanding af kalkstensholdig mergel, Galestro, og en anelse ler, hvilket udgør en ideel sammensætning ift. til skabelse af intense strukturerede vine med stort udviklingspotentiale. Nogle steder er jorden særlig hård, og dermed sværest at bearbejde, men giver til gengæld de bedste druer. Disse områder kaldes for ”i sodi” (de hårde), og deraf kommer navnet på topvinen I Sodi di San Niccolò.

Detaljer
Flaskestørrelse75 cl.