Ikke på lager
Castellare di Castellina

Castellare, I Sodi di S. Niccolò '17

2017

I Sodi di San Niccolò er en de mest præmierede vine i Italien, en prestige cuvée, der på fornem vis repræsenterer Toscana og druerne Sangioveto og Malvasia Nera.

Pris
669,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

I Sodi di San Niccolò er en prestige cuvée, der er blevet et ikon for toscansk vinkultur,- og i særdeleshed for Castellare di Castellina. Det er Castellares topvin, rangeret ved flere lejligheder på Wine Spectators Top 100, og med successive 3 glas i Gambero Rosso og 5 drueklaser i DuemilaVini (Den italienske sommelier forenings udgivelse) årligt - stort set uden undtagelser. Den er kort sagt en af de mest præmierede vine i Italien. Den første årgang blev produceret i 1979.

Vinen adskiller sig fra de fleste andre prestige Toscana IGT-vine, som fx. Sassicaia og Ornellaia, ved at demonstrere storheden i Sangiovese-druen i kombination med Malvasia Nera, altså uden anvendelse af internationale druer som støtte.

Druerne dyrkes i en kalkstensholdig mark, i cru'en San Niccolò, som er beliggende lige ud for vinhuset i Castellina in Chianti. Druerne høstes medio oktober, og vinificering finder sted i ståltank, mens lagring finder sted i barriques, heraf 50% nye, i ca. 24-30 måneder. Herefter hviler vinen 12 måneder på flaske.

Vinen præsenterer sig i glasset med en mørk intens frugt med noter af kirsebær, en anelse solbær, røg, tobak og et typisk animalsk præg. Det hele bakkes op af fornem tyngde og struktur med en helt igennem flot integreret syre og tannin-struktur. Det er en højtannisk vin, men med en utrolig finkornet, elegant struktur. Det er en vin som afhænig af årgang kan gemmes i op til 30-40 år.

Vi anbefaler vinen til klassiske toskanske cold cuts, til stegt og grillet kød samt til tør, fast, salt ost som fx. Pecorino Toscano eller Romano og Parmesan.

Anmeldelser:

James Suckling: "95 points. A full, layered red with blueberry and blackberry character and hints of walnuts. It’s rich and juicy. Very tight style with depth and polish at the end. Still needs time to open. Try after 2022." 

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentCastellare di Castellina
Årgang2017
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring24-30 måneder på barriques (50% nye).

Et institutionelt og ikonisk Chianti-hus

Castellare di Castellina er et af de mest anerkendte vinhuse i Toscana. Vinhuset besidder ca. 33 hektar vinmarker beliggende i hjertet af Chianti Classico, tæt på landsbyen Castellina in Chianti.

Vinhusets historie går tilbage til 1968, hvor fem mindre vinbrug blev slået sammen for at forene kræfterne i kampen for at fremstille Chianti af højeste kvalitet. Den samlede produktion er i dag ca. 250.000 fl. årligt, så der er tale om vin i aldeles begrænsede mængder.

Huset ejes af mediemogulen Paolo Panerai, der er involveret i flere avisforlag og nyhedsmedier, men også er involveret i det prestigefulde vinhus Rocca di Frassinello i Maremma samt Feudi del Pisciotto på Sicilien, som vi også repræsenterer.