Ikke på lager
Castellare di Castellina

Castellare, Coniale 2008

2008

Yderst intens Supertoscaner på 100% Cabernet Sauvignon fra ca. 15 år gamle stokke.......

Pris
449,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Supertoscaner fremstillet 100% på Cabernet Sauvignon fra ca. 20 år gamle stokke. Produktionen er ekstremt begrænset, ca. 3.000 flasker, men varierer fra årgang til årgang, og vi får derfor kun meget få flasker til landet.

Vinen lagres 24 måneder på barriques af Allier og Limousin og yderligere 12 måneder på flaske inden frigivelsen. Hektarudbyttet er lavt, blot 20 hektoliter pr. hektar, hvorfor der er tale om en yderst intens Cabernet.

Castellare di Castellinas fokus har siden 1979 været autoktone toscanske sorter, hvorfor denne vin baseret på 100% Cabernet Sauvignon er lidt af en raritet. Ikke desto mindre er der tale om klassevin med et stort lagringspotentiale.

 


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Cabernet Sauvignon.

Hektarudbytte: 20 hektoliter pr. hektar

Lagring: 24 mdr. på barriques af Allier og Limousin, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Chianti Classico, Toscana.

Alkohol: 13,5%.

Årlig produktion: Ca. 3.000 flasker.

Andre vine fra denne producent

 


Om producenten

Castellare di Castellina er en ikonisk og yderst velrenommeret producent, ikke alene i Toscana, men i hele Italien, ja sågar i hele verden.

Vinhuset er beliggende i hjertet af Chianti Classico, vest for, og lidt neden for byen Castellina in Chianti, som ligger på toppen af et mindre højdedrag. Castellare er, med den anerkendte vinskribent René Langdahl Jørgensens ord, “et mønstereksempel på dogmet om, at vinstokke med smuk udsigt giver god vin.” Nu har vi selv besøgt vinhuset adskillige gange, og vi kan skrive under på, at udsigten er aldeles bjergtagende, med vinmarker, olivenlunde, skove i de bølgede bakker, så langt øjet rækker.

Vinmarkerne, i alt 33 hektar, ligger for neden af hovedbygningen, i en nærmest amfiteaterlignende formation med perfekte soleksponeringsforhold, mens enkelte parceller ligger på den anden side af landevejen mod byen Poggibonsi. Markerne befinder sig i gennemsnit ca. 370 meter over havets overflade, med størstedelen vendt mod sydøst. Den samlede produktion er ca. 250.000 - 300.000 flasker om året, fordelt på en ret bred portefølje. Produktionen er organisk funderet, og huset var et af de første til at dyrke økologisk (om end huset i dag ikke er øko-certificeret), ud fra respekt til naturen og til vinen i flasken. Denne filosofi afspejles på flaskerne, som for hver årgang bærer en ny fugl, altid en lokal truet art, som motiv på etiketten. Castellares vine er derfor let genkendelige, og mange referer til deres vin som ”Den med fuglen”.

Castellare blev grundlagt i dets nuværende form i 1970’erne, i en tid som også betegnes som perioden, for italiensk vins renæssance i nyere historie. Forlæggeren og entreprenøren Paolo Panerai, som tjente sine mange penge på magasin- og avisudgivelse, herunder det indflydelsesrige Milano Finanza, var også en gourmand med store vinvisioner. Han købte og forenede de fire gårde CastellareCaselleSan Niccolò samt Le Case, og grundlagde dermed Castellare di Castellina i 1979, og er fortsat den enevældige ejer af vinhuset den dag i dag. Paolo Panerai ejer også vinhuset Feudi del Pisciotto på Sicilien samt Rocca di Frassinello i det vestlige Toscana.

 

Vinstil & terroir

Vinene fra Castellare di Castellina er vine for ”strukturalister”. Det er vine, hvor terroiret skinner kraftigt igennem, og hvor mineraliteten og de ikke-frugtige noter som fx tør jord, aske og sten er bærende elementer sammen med den syrestyrede røde frugt med nuancer som sure og bitre kirsebær, ribs, tranebær og jordbær. Stilen er bestemt ikke for novicer, men det er Sangiovese par excellence, og vinhuset er anerkendt nationalt som internationalt for dets høje, høje klasse.

Jordbunden har god dræningsevne og er en blanding af kalkstensholdig mergel, Galestro, og en anelse ler, hvilket udgør en ideel sammensætning ift. til skabelse af intense strukturerede vine med stort udviklingspotentiale. Nogle steder er jorden særlig hård, og dermed sværest at bearbejde, men giver til gengæld de bedste druer. Disse områder kaldes for ”i sodi” (de hårde), og deraf kommer navnet på topvinen I Sodi di San Niccolò.

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentCastellare di Castellina
Årgang2008
DruesortCabernet Sauvignon
Flaskestørrelse750 ml.