På lager

Casc. VdP, Roero Riserva '15 Øko-certificeret

Topvinen fra Val del Prete, tilmed fra kongeåret 2015
Pris
349,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Val del Prete's topvin, Roero DOCG Riserva, fra kongeåret 2015. Klassisk Nebbiolo-udtryk i duften med modne kirsebær, anis, skovbund og en subtil underliggende svampetone. Markant tannin og syre, der lover for et flot lagringspotentiale. Denne vin kan snildt gemmes i 10 år.

Druerne dyrkes på syd og sydvest-vendte skråninger 250 meter over havets overflade. Høstes ved håndkraft. Druerne macereres skånsomt i 25-30 dage for at give elegance og finesse i vinen. Vinen bør serveres ved 16-18 grader i store glas og bør iltes en time eller to inden.

Økologisk certificeret.


Druesammensætning: 100% Nebbiolo

Distrikt: Roero DOCG, Piemonte.

Lagring: 24 måneder på 2-3 år gamle egetræsfade, 12 måneder på flaske

Årlig produktion: 1.800 flasker


Om producenten

Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete.

Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør. Siden hen er Giovanni, Marios søn, kommet mere og mere ind i produktionen, og står til at overtage familieejendommen.

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet.

Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.