På lager
Cascina Val del Prete

Casc. VdP, Bricco Medica '18 Øko-certificeret

2018

Roero "Bricco Medica" er en saftig, frugtrig og super elegant enkeltmarks-vin fremstillet på 100% Nebbiolo og lagret i cement-tank...

Pris
209,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Roero "Bricco Medica" er den første vin fra Val del Prete, hvor unge Giovanni Roagna (3. generation wine maker på vingården og søn af den respekterede Mario Roagna) har hovedansvaret for produktionen. På mange måder er "Bricco Medica" et billede af den klassiske, historiske type Roero.

Det er en saftig, frugtrig og super elegant enkeltmarks-vin fremstillet på 100% Nebbiolo og lagret i cement-tank.

Vinen er elegant, og på samme tid alligevel relativ magtfuld, og den adskiller sig markant fra den anden Roero fra samme vinhus ved at være lidt mindre fuldfed og cremet, og en anelse mere elegant og stringent - og ikke mindst en del mere frisk i frugten. Det er en væsentlig "lettere" vin, til trods for den sædvanlige tætte Val del Prete-stil.

"Bricco Medica" er opkaldt efter marken af samme navn som er beliggende på toppen af skråningen lige over Barbera-marken "Carolina". Vinen er en sand bombe af modne bær, rosenblade og viol, let blommet sødme og en fantastisk kraftig, men meget harmonisk lang eftersmag. Det hele holdes sammen af en fast god syre som virkelig indikerer lagringspotentiale.

Er ideel til kraftige, gerne rustikke, kødretter, men er også interessant til tørre oste med relativt saltet smag.

92 points af Antonio Galloni, Vinous.com:
"Crushed flowers, sweet tobacco, menthol, spices, pine and dried red cherries are all super-expressive in the 2011 Roero Bricco Medica. Sweet, ripe tannins give the 2011 considerable early approachability, not to mention sheer appeal. The style is more about finesse than power, with all the elements in the right place."

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: Ca. 12 mdr. på cement-tank, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Roero, Piemonte.

Alkohol: 14,5%.

Årlig produktion: ca. 9.000 flasker.

Packaging: Leveres i 12 stk. karton.

Information om producenten og øvrige produkter

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentCascina Val del Prete
Årgang2018
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
LagringCa. 12 mdr. på cement-tank, 12 mdr. på flaske.
ØkologiskJa

Vinkunst med bæredygtig og naturlig tilgang

Val del Prete betyder "Præstens dal", og navnet kommer af, at Biskoppen af Asti boede i området i midten af 1800-tallet. Op gennem årene frem til 1970´erne dyrkede man primært korn, grøntsager og frugter på ejendommen, men i 1977 købte Bartolomeo Roagna, og hans kone Carolina, Cascina Val del Prete.

Det første de gjorde, var at erstatte en del af kornafgrøderne med vinstokke. Stokkene blev beplantet på sydvendte skråninger i formationer der danner et fascinerende naturligt amfiteater. I dag er det den ene af deres to sønner, Mario Roagna, der viderefører familievirksomheden, og det er reelt også takket være Mario's evner i marken, at vinhuset i dag nyder den respekt, som det gør.

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset stor anerkendelse. Cascina Val del Prete optræder således på Robert Parkers personlige Top 10 over foretrukne Piemonte-producenter - en stor cadeau til det arbejde Mario Roagna har lagt i projektet de seneste mange år, hvor han kompromisløst (og ud fra biodynamiske principper) gradvist har højnet niveauet.

Fra årgang 2013 er vinene økologisk certiceret.

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.