På lager
Cascina Val del Prete

Cascina Val del Prete, Vino Bianco "Bizzarro" 2023

2023

Unik macereret hvidvin, med stor personlighed og karakter. Den er fremstillet efter biodynamiske metoder på Arneïs-druer fra 20-30 år gamle stokke.

Pris
199,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/6 stk. 189,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/12 stk. 169,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Cascina Val del Prete, Vino Bianco "Bizzarro"

Karakterfuld low-intervention, macereret hvidvin fremstillet på Arneïs fra 20-30 år gamle stokke beplantet i ca. 250 meter over havet. Druerne håndhøstes medio september, hvorefter macerationen finder sted i 3-4 dage, mens fermentation finder sted i barriques. Vinen hviler på gærresterne 9 måneder, og den filtreres ikke.

Efter 9 måneders lagring på brugte barriques, tappes den på flaske, hvor den får lov at sætte sig i 3 måneder, inden vinen bliver frigivet.

Bizzarro er en unik hvidvin, med stor personlighed og karakter. Det er en "vino naturale", og stilen er ikke til at tage fejl af.

Farven er lys gullig, næsen er floral med noter af honning, mens smagen er fyldig med lang vedvarende eftersmag.

Der produceres ca. 2.000 flasker af denne specielle hvidvin årligt.

Bør serveres ved ca. 12°.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte, Roero
ProducentCascina Val del Prete
Årgang2023
DruesortArneïs
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring9 måneder på barriques

Cascina Val del Prete

Navnet "Val del Prete" – præstens dal – har historiske rødder tilbage til 1800-tallet, hvor abbed Felice de Grèsy slog sig ned på stedet. Efter at have været i hænderne på blandt andet grevinde Binelli, blev ejendommen i 1977 overtaget af Bartolomeo og Carolina Roagna, som lagde grunden til husets moderne identitet ved at plante de første Nebbiolo- og Barbera-marker. Deres søn, Mario, overtog i 1995 driften af gården og omlagde til produktion ud fra økologiske principper og fokuserede fuldt ud på terroirdrevne kvalitetsvine. Siden 2010 har Giovanni Roagna, Bartolomeos og Carolinas barnebarn og dermed 3. generation, værtet involveret i driften, og siden begyndelsen af 2020'erne været den drivende kraft i vinfremstillingen.

Ejendommen råder over cirka 10 hektar vinmarker beliggende i Priocca i Roero-distriktet – hovedsageligt i de prestigefulde parceller Madonna delle Grazie og Cascinotto – hvor kalk-, sand- og lerholdige jorde med høj alkalinitet danner grundlaget for intense og karakterfulde vine.

Filosofien er klar: lav intervention i kælderen og stor respekt for naturen i marken. Huset arbejder kun med de naturlige gærstammer, lang maceration, nænsom presning og modning i cement, stål og brugte fade – alt sammen for at bevare områdets autenticitet og fremelske druernes naturlige udtryk.

Sortimentet spænder fra friske og aromatiske Arneis-vine (Luèt og den fadgærede Bizzarro), til strukturerede Barbera’er og et stærkt fokus på Nebbiolo-vine i flere kvalitetsniveauer med den lagringsværdige Roero Riserva øverst på stigen.

Alle vine fra Cascina Val del Prete udtrykker stærk terroir-typicitet, med en fornem balance imellem kraft, finesse og kalket mineralitet som er skabt med tanke på den lokale madkultur og en lang levetid i flasken.

Cascina Val del Prete er i dag blandt de mest respekterede producenter i Roero – med en lille, men konsekvent kvalitetsproduktion, der høster anerkendelse langt ud over regionens grænser. Vinene repræsenterer exceptionel value for money, og overrasker igen og igen i blindsmagninger, når vinene er med blandt nogle af de fornemmeste Barolo'er.

Vi har importeret vinene fra Cascina Val del Prete siden 2006.

Piemonte

Piemonte er en af Italiens mest prestigefyldte vinregioner, beliggende ved foden af Alperne i det nordvestlige hjørne af landet. Regionen er især kendt for sine ædle rødvine på Nebbiolo-druen, såsom Barolo og Barbaresco, som regnes blandt verdens største vine. Piemonte byder dog på langt mere end det – her findes også elegante vine på BarberaDolcetto og Freisa, samt aromatiske hvidvine på ArneisCortese og Moscato (bl.a. fra Asti).

Det kølige kontinentale klima, de mange bakker og de komplekse jordbundsforhold – fra kalk og mergel til sand og ler – giver ideelle vækstbetingelser og stor terroirvariation. Regionen har en stærk tradition for små familiebrug og et væsentligt fokus på enkelmarksvine og DOCG-klassifikationer.

Vinproduktionen spænder fra traditionelle metoder med lang fadlagring til moderne stilarter, men fælles for det meste piemontesisk vin er strukturel finesse, tydelig syre og evne til at ældes smukt.