Ikke på lager
Cascina Val del Prete

Casc. VdP, "Bizzarro" '21

2021

Helt unik hvidvin, med stor personlighed og karakter. Den er fremstillet efter biodynamiske metoder på Arneïs-druer fra 20-30 år gamle stokke.

Pris
189,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Cascina val del Prete Arneïs 'Bizzarro' 2021

Karakterfuld biodynamisk hvidvin fremstillet på Arneïs fra 20-30 år gamle stokke beplantet i ca. 250 meter over havet. Druerne håndhøstes medio september, hvorefter macerationen finder sted i 3-4 dage, mens fermentation finder sted i barriques. Vinen hviler på gæren 9 måneder, og den filtreres ikke. Efter 9 måneders barriquelagring tappes den på flaske, hvor den får lov at sætte sig i 3 måneder, inden vinen bliver frigivet.

Bizzarro er en helt unik hvidvin, med stor personlighed og karakter. Det er en "vino naturale", dvs. den er fremstillet efter biodynamiske metoder, og stilen er ikke til at tage fejl af.
Farven er intens gylden, næsen er floral med noter af honning, mens smagen er fyldig med lang vedvarende eftersmag.

Der er produceret blot ca. 900 flasker af denne specielle hvidvin, og blot 240 flasker er kommet til Danmark.
Bør serveres ved ca. 12 grader.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentCascina Val del Prete
Årgang2021
DruesortArneïs
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring9 mdr på barriques
ØkologiskNej

Cascina Val del Prete

Mario Roagna´s meget ambitiøse arbejde har gjort, at Cascina Val del Prete igen og igen optræder blandt de mest hædrede producenter i bl.a. Gambero Rosso, men også internationalt, fx hos Robert Parker, nyder vinhuset fra Piemonte stor anerkendelse. Druerne Barbera og Nebbiolo hersker her og vinhuset evner både de lette og kraftigere udtryk, desuden har de flere skinmacererede hvide, som er et besøg værd.

Læs mere ved at klikke her

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!