På lager
Tenuta di Carleone

Carleone, Pianvecchio I.G.T - Øko-certificeret

2020

Spændende og sprød hvid på Vermentino, Trebbiano og Malvasia, med en smule Traminer og Riesling. 

Pris
239,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Denne hvide toscaner fra Tenuta di Carleone, skaber et unikt udtryk, som er både ligetil og forførende.

Vinen kræver iltning for at præstere bedst. Det er en vin, som er båret af sin friskhed, mineralitet og læskende syre.

Modne gule frugter, som pære og mirabelle og lidt røg. Sprød, mineralsk, citronskal og saftig frugt. Flot intensitet og en vin der vil gå godt til ceviche med lime og krydderurter og lidt syltede løg. Det vil også være en god vin som aperitif, i selskab med østers - gerne med en lille vinaigrette (eksempelvis på æbler, æblecidereddike, rapsolie og peberrod) eller helt for sig selv på terrassen i forårssolen. 

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentTenuta di Carleone
Årgang2020
DruesortMalvasia, Trebbiano di Toscano, Vermentino
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol12%
Lagring6 mdr på blanding af ståltank og tonneaux

Tenuta di Carleone er et nyt og super interessant projekt i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigste entrepenør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene. Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland. Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed for Sangiovese-druen. Han er blandt venner kendt som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på. Han har desuden opkaldt en vin efter sig øgenavn.

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.

Vi har importeret Tenuta di Carleone siden efteråret 2020.

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.