Udsolgt
Tenuta di Carleone

Carleone, "Il Guercio" 2018 - MAG. I.G.T Toscana Rosso - Øko-certificeret

2018

Super elegant og raffineret Sangiovese fra den karismatiske Sean O'Callaghan. 'Il Guercio' er winemaker Sean's øgenavn, vinen og Seans signaturvin. Lagret på cementtanke og anvendelse af hele klaser.

Pris
979,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Tenuta di Carleone Il Guercio 2018 Magnum

100% Sangiovese fra vinmarken 'Mello' i Gaiole i Chianti, 700 meter over havets overflade. Druerne plukkes sent for at få maksimal modenhed. Fermenteret i cementtanke med 20% hele drueklaser. Den meget lange maceration på 4 måneder giver denne vin en vidunderlig frugtkarakter.

Anmeldelse af René Langdahl: 95 points

"Løftet parfumeret, æterisk og svævende, aerosol næse, gasformig, burgundisk, nærmest pinot noirsk indtagende blomstret grønkrydret rød te og tørrede tranebær, kontant syre, smertende intens på samme måde som en montrachet, brænder, men uden alkoholisk wrouff. Tamarindpuré, bitterhed som kinabark, men elegant som bare pokker."

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentTenuta di Carleone
Årgang2018
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse1,5 l. (magnum)
Alkohol13,5%
Lagring12 måneders lagring på cementtank
ØkologiskJa

En englænder i Toscana

Tenuta di Carleone er et nyt og super interessant projekt i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigste entrepenør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene. Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland. Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed for Sangiovese-druen. Han er blandt venner kendt som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på. Han har desuden opkaldt en vin efter sig øgenavn.

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.

Vi har importeret Tenuta di Carleone siden efteråret 2020.

 

 

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.