Ikke på lager

Camerano, Simiane Vino Rosso

Utrolig lækker "Vino da Tavola"-klassificeret rødvin fremstillet på Nebbiolo og Barbera...
Pris
199,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Spændende og anderledes vin fra vinhuset Camerano, hvis første årgang Barolo blev produceret helt tilbage i 1875.

Vinen, der er produceret siden årgang 2007, er fremstillet på 90% Nebbiolo samt 10% Barbera.

Vinen har et udtryk der minder meget om en slags soft Barolo. Den forekommer moden, fyldig og lidt blødere i stilen end en ren Nebbiolo-vin, men har alligevel mange fællestræk med vine fremstillet 100% på den navnkundige drue. Fx de klassiske noter af røde kirsebær, muld, rosenblade, violer, men den viser en lidt mørkere og en let sødmfuld frugt, selvom vinen er tør, end den man finder i vinhusets Baroloer.

Den lagres ca.12 måneder på store fade og ca. 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant (uden kulturgær) og macerationen varer ca. 20 dage. Den er, som alle andre vine fra Camerano, hverken klaret eller filtreret.

 

Specifikationer: 

Druesammensætning: 90% Nebbiolo, 10% Barbera.

Lagring: 12 mdr. på store fade, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Barolo (Barolo), Piemonte.

Alkohol: 14%.

Indhold: 0,75 liter.

Årlig produktion: ca. 3.600 flasker.

Packaging: Leveres i 12 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet i 1875, og er den næstældste producent i Barolo kommune. Camerano er eksponent for det sande Barolo-terroir og de virkeligt store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. Huset drives i dag formelt af ønolog Pier Ettore Camerano og hans søn Vittorio (5. generation), som viderefører den tradition og vinstil som deres forfædre var med til at definere. Det er dog fair at sige, at det reelt er Vittorio der står for produktionen, og ikke den efterhånden aldrende Pier Ettore, da Vittorio reelt overtog ansvaret fra 1995-årgangen.

Camerano producerer først og fremmest Barolo, men det bliver også til lidt Langhe Nebbiolo, Barbera, Dolcetto samt rariteten Barolo Chinato. Familien besidder i alt 22,5 hektar af nogle af bedst beliggende marker i og omkring Barolo by, hvoraf ca. 70% er beplantet med Nebbiolo. Vi koncentrerer os primært om vinhusets produktion af Barolo, hvoraf produktion løber op i ca. 15.000-20.000 flasker om året, selvom der reelt er druekvantitet til en væsentlig større produktion på mere end det dobbelte. ”Overskudsproduktionen”, som naturligvis kun består af de næstbedste druer, sælges til kolleger i Barolo som så selv vinificerer druerne og sælger den færdige Barolo under eget navn. På listen over aftagere af Cameranos "andensorteringsfrugt" finder man overraskende store navne...

Cameranos Barolo’er tilhører den ultra-klassiske stil. Der anvendes udelukkende store fade og tonneaux’er, lidt nyere såvel som ældre, af fransk og slavonsk eg. Kælderen og teknikken er virkelig low-tech; her findes ingen avanceret ny teknologi eller fancy maskineri, blot godt gammeldags håndværk som indebærer sund frugt, maceration omkring 20-40 dage (afhængig af årgang), lang modning og nul filtrering.

Husets Barolo’er kommer fra to cru’er: Terlo, der er let genkendelig med sin old school guldetikette, samt Cannubi San Lorenzo, som Camerano sammen med Giuseppe Rinaldi (kultvinen Cannubi San Lorenzo - Ravera) har været med til at give stjernestatus. Det er disse to Barolo'er, som vi, sammen med husets fremragende Langhe Nebbiolo, hiver hjem til Danmark.

Cameranos Barolo’er virker ofte unge, når de sammenlignes med andre Barolo’er i samme årgang, da vinene er helt traditionelt fremstillet og derfor udvikler sig langsomt. Dette er helt som det skal være; resultat af godt gammeldags håndværk, hvor den tålmodige bliver belønnet, og holdbarheden og potentialet er blandt det største man finder i Barolo.

Vi har importeret vinene siden 2007, og de er i dag at finde på en lang række af landets fornemmeste vinkort.

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.