På lager
Camerano

Camerano Langhe 2017

2017

Unik Langhe Nebbiolo fra det lille familiehus Camerano, fremstillet på 100% Nebbiolo, dyrket i Barolo-kommune og fra marker der er godkendt til Barolo-produktion.

Pris
299,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Unik Langhe Nebbiolo fra vinhuset Camerano, hvis første årgang Barolo blev produceret helt tilbage i 1875.

Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, dyrket i Barolo-kommune og fra marker der som sådan også er godkendt til Barolo-produktion. Da Vittorio Camerano de senere år har plantet nye stokke på nogle af markerne, kunne han ikke fra 2014-årgangen flaske den samlede høst under Barolo-klassifikation, da de nyeste stokke var for unge. I stedet besluttede han sig for aftappe vinen fra disse stokke som Langhe Nebbiolo, og vinen blev straks et kæmpe hit. Derfor fulgte han op i 2015, 2016 og nu også i 2016-årgangen.

Vinen har et udtryk der er ægte Barolo værdig. Den forekommer rig, fyldig og måske lidt blødere i stilen end fx Barolo "Terlo", men den fremviser stadig de helt klassiske noter af røde kirsebær, muld, rosenblade, violer, og byder på en lækker let sødmfuld frugt. Vinen bliver lagret 18 måneder på store fade og 6 måneder på flaske, inden den bliver frigivet til salg.

Camerano høster alle Nebbiolo-druer udelukkende fra marker i Barolo kommune. Høsten foregår manuelt og gæringen starter spontant (uden kulturgær). Macerationen varede for denne vin 22 dage. Den er, som alle andre vine fra Camerano, hverken klaret eller filtreret. 

Vinhuset lever en forholdsvis stille tilværelse udenfor rampelyset fra de store vinmedier. Vittorio Camerano, der er 5. generation winemaker, er en genert og forsigtig type som langt fra har fokus på selviscenesættelse og promovering. Han er derimod en dygtig, ydmyg vinbonde og vinmager, hvis primære funktion er at videreføre tidligere generationers traditioner. Vinhuset Camerano repræsenterer derfor den autentiske, klassiske, familieejede, traditionsbundne skole, og er et helt klokkeklart eksempel, hvis man ønsker at smage rigtig, autentisk Barolo med en historie forankret langt ned i den piemontesiske landbrugskultur. 

Nyd den i store åbne glas ved ca. 17°.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte, Barolo
ProducentCamerano
Årgang2017
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14%
Lagring18 måneder på store fade

Underspillet old school elegance fra familieejet historisk vinhus

I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet i 1875, og er den næstældste producent i Barolo kommune. Camerano er eksponent for det sande Barolo-terroir og de virkeligt store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. Huset drives i dag formelt af ønolog Pier Ettore Camerano og hans søn Vittorio (5. generation), som viderefører den tradition og vinstil som deres forfædre var med til at definere. Det er dog fair at sige, at det reelt er Vittorio der står for produktionen, og ikke den efterhånden aldrende Pier Ettore, da Vittorio reelt overtog ansvaret fra 1995-årgangen.

Camerano producerer først og fremmest Barolo, men det bliver også til lidt Langhe NebbioloBarberaDolcetto samt rariteten Barolo Chinato. Familien besidder i alt 22,5 hektar af nogle af bedst beliggende marker i og omkring Barolo by, hvoraf ca. 70% er beplantet med Nebbiolo. Vi koncentrerer os primært om vinhusets produktion af Barolo, hvoraf produktion løber op i ca. 15.000-20.000 flasker om året, selvom der reelt er druekvantitet til en væsentlig større produktion på mere end det dobbelte. ”Overskudsproduktionen”, som naturligvis kun består af de næstbedste druer, sælges til kolleger i Barolo som så selv vinificerer druerne og sælger den færdige Barolo under eget navn. På listen over aftagere af Cameranos "andensorteringsfrugt" finder man overraskende store navne...

Cameranos Barolo’er tilhører den ultra-klassiske stil. Der anvendes udelukkende store fade og tonneaux’er, lidt nyere såvel som ældre, af fransk og slavonsk eg. Kælderen og teknikken er virkelig low-tech; her findes ingen avanceret ny teknologi eller fancy maskineri, blot godt gammeldags håndværk som indebærer sund frugt, maceration omkring 20-40 dage (afhængig af årgang), lang modning og nul filtrering.

Husets Barolo’er kommer fra to cru’er: Terlo, der er let genkendelig med sin old school guldetikette, samt Cannubi San Lorenzo, som Camerano sammen med Giuseppe Rinaldi (kultvinen Cannubi San Lorenzo - Ravera) har været med til at give stjernestatus. Det er disse to Barolo'er, som vi, sammen med husets fremragende Langhe Nebbiolo, hiver hjem til Danmark.

Cameranos Barolo’er virker ofte unge, når de sammenlignes med andre Barolo’er i samme årgang, da vinene er helt traditionelt fremstillet og derfor udvikler sig langsomt. Dette er helt som det skal være; resultat af godt gammeldags håndværk, hvor den tålmodige bliver belønnet, og holdbarheden og potentialet er blandt det største man finder i Barolo.

Vi har importeret vinene siden 2007, og de er i dag at finde på en lang række af landets fornemmeste vinkort.

'Ved foden af bjergene'

Piemonte er en kvalitetsmæssig vigtig region og navnet betyder 'ved foden af bjergene'. 

 

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!