Ikke på lager
Camerano

Camerano Barolo Terlo '16

2016

Enkeltmarks-Barolo fra cru'en 'Terlo'. En Barolo fra den mytiske 2016 årgang - af høj kvalitet - fra en klassisk old school producent i Barolo by.

Pris
459,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Traditionel Barolo fra marker i sub-zonen Terlo ved Barolo by.

Det er Barolo i den helt klassiske stil med masser af elegant rød frugt, rosenblade, viol, lidt muld, tjære, lakrids, og svampe i både næse og mund, og med den klassiske markante tannin i de yngre vine. Vinen er lagret 24 måneder på store fade og min. 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Der er tale om en vin med en lang livscyklus foran sig, og en vin, hvis kvaliteter først for alvor viser sig efter den fornødne modning i flaske. Camerano er et oplagt vinhus at prøve kræfter med, hvis man ønsker at smage modne vine med 20-30 år på bagen der bare holder!

Druerne høstes fra en mark i cru'en Terlo, der er beliggende helt op til Barolo by, vest for byen. Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant (uden tilsat kulturgær) og macerationen varer ca. 22-26 dage. Ingen klaring, ingen filtrering. Blot godt håndværk.

Vinhuset lever en forholdsvis stille tilværelse udenfor rampelyset fra de store vinmedier. Vittorio Camerano, der er 5. generation winemaker, er en genert og forsigtig type som langt fra har fokus på selviscenesættelse og promovering. Han er derimod en dygtig, ydmyg vinbonde og vinmager, hvis primære funktion er at videreføre tidligere generationers tradition. Vinhuset Camerano repræsenterer derfor den autentiske, klassiske, familieejede, traditionsbundne skole, og er et helt klart eksempel, hvis man ønsker at smage, hvad genuin traditionel Barolo går ud på.

Bør nydes i store åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17-18°.

Den årlige produktion er ca. 10.000 flasker.

Vi har importeret vinene siden 2007, og de er i dag at finde på en lang række af landets fornemmeste vinkort.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
ProducentCamerano
Årgang2016
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring24 måneder på store fade.

Old school elegance fra familieejet historisk vinhus

I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet i 1875, og er den næstældste producent i Barolo kommune. Camerano er eksponent for det sande Barolo-terroir og de virkeligt store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. Huset drives i dag formelt af ønolog Pier Ettore Camerano og hans søn Vittorio (5. generation), som viderefører den tradition og vinstil som deres forfædre var med til at definere. Det er dog fair at sige, at det reelt er Vittorio der står for produktionen, og ikke den efterhånden aldrende Pier Ettore, da Vittorio reelt overtog ansvaret fra 1995-årgangen.

Camerano producerer først og fremmest Barolo, men det bliver også til lidt Langhe NebbioloBarberaDolcetto samt rariteten Barolo Chinato. Familien besidder i alt 22,5 hektar af nogle af bedst beliggende marker i og omkring Barolo by, hvoraf ca. 70% er beplantet med Nebbiolo. Vi koncentrerer os primært om vinhusets produktion af Barolo, hvoraf produktion løber op i ca. 15.000-20.000 flasker om året, selvom der reelt er druekvantitet til en væsentlig større produktion på mere end det dobbelte. ”Overskudsproduktionen”, som naturligvis kun består af de næstbedste druer, sælges til kolleger i Barolo som så selv vinificerer druerne og sælger den færdige Barolo under eget navn. På listen over aftagere af Cameranos "andensorteringsfrugt" finder man overraskende store navne...

Cameranos Barolo’er tilhører den ultra-klassiske stil. Der anvendes udelukkende store fade og tonneaux’er, lidt nyere såvel som ældre, af fransk og slavonsk eg. Kælderen og teknikken er virkelig low-tech; her findes ingen avanceret ny teknologi eller fancy maskineri, blot godt gammeldags håndværk som indebærer sund frugt, maceration omkring 20-40 dage (afhængig af årgang), lang modning og nul filtrering.

Husets Barolo’er kommer fra to cru’er: Terlo, der er let genkendelig med sin old school guldetikette, samt Cannubi San Lorenzo, som Camerano sammen med Giuseppe Rinaldi (kultvinen Cannubi San Lorenzo - Ravera) har været med til at give stjernestatus. Det er disse to Barolo'er, som vi, sammen med husets fremragende Langhe Nebbiolo, hiver hjem til Danmark.

Cameranos Barolo’er virker ofte unge, når de sammenlignes med andre Barolo’er i samme årgang, da vinene er helt traditionelt fremstillet og derfor udvikler sig langsomt. Dette er helt som det skal være; resultat af godt gammeldags håndværk, hvor den tålmodige bliver belønnet, og holdbarheden og potentialet er blandt det største man finder i Barolo.

Vi har importeret vinene siden 2007, og de er i dag at finde på en lang række af landets fornemmeste vinkort.

I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet i 1875, og er den næstældste producent i Barolo kommune.