På lager
Camerano

Camerano Barolo 1998

1998

Stor moden Barolo fra traditionalist i Barolo by.

Pris
1.499,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Tradtionel moden Barolo fra marker i sub-zonen Terlo ved Barolo by. Her i årgang 1998, og altså fra før Terlo blev en officielt anerkendt MGA (Menzione Geografica Aggiuntiva). Det er med andre ord en Barolo fremstillet af druer fra de eksakt samme marker, som Barolo Terlo, hvor Terlo-betegnelsen blot først kom på etiketten fra og med årgang 2008.

Det er Barolo i den helt klassiske stil med masser af muld, tjære, lakrids, rosenblade, violer og svampe i både næse og mund, og med den klassiske markante tannin i de yngre vine. Vinen er lagret 24 måneder på store fade og min. 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Der er tale om en vin med en lang livscyklus foran sig, og en vin, hvis kvaliteter først for alvor viser sig efter den fornødne modning i flaske. Oplagt vinhus at prøve kræfter med, hvis du man skal smage modne vine med 20-30 år på bagen, der bare holder!

Druerne høstes fra en mark i cru'en Terlo, der er beliggende helt op til Barolo by, vest for byen. Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant (uden kulturgær) og macerationen varer ca. 22-26 dage. Ingen klaring, ingen filtrering. Blot godt håndværk.

Vinhuset lever en forholdsvis stille tilværelse udenfor rampelyset fra de store vinmedier. Vittorio Camerano, der er 5. generation winemaker, er en genert og forsigtig type som langt fra har fokus på selviscenesættelse og promovering. Han er derimod en dygtig, ydmyg vinbonde og vinmager, hvis primære funktion er at videreføre tidligere generationers tradition. Vinhuset Camerano repræsenterer derfor den autentiske, klassiske, familieejede, traditionsbundne skole, og er et helt klart eksempel, hvis man ønsker at smage rigtig Barolo.

Bør nydes i store åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17-18°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
ProducentCamerano
Årgang1998
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring24 måneder på store fade.