Menu

Calabria Rosso I.G.T. "160 Anni"

Calabria Rosso I.G.T. "160 Anni" 2015
Ippolito 1845

Varenummer : 05-20035

259,00 DKK

Ikke på lager

Dette er vinen som med sin første årgang i 2005 markerede vinhusets 160 års jubilæum. Vinen er et udtryk for Familien Ippolitos lidenskab og vilje til at vise Galglioppo-druens storhed i en mere innovativ form.

Her har de taget deres historiske druesort og, inspireret af fx Amarone-fremstilling, frembragt en vin der fascinerer og imponerer. "160 Anni" er fremstillet på 100% Gaglioppo, og kun husets bedste druer høstet ved håndkraft anvendes. Druerne lægges til tørre ca. 2 måneder, hvorefter de tilsættes under gæringen af en anden selektion fremstillet på friske druer. Efterfølgende hviler vinen mere end et år på fad.

Resultatet er en bombe af moden, sødmefuld frugt, med det klassiske tørstof fra Galglioppo-druen. Vinen byder på en kompleks frugt med aromaer af modne mørke bær, viol, tørret frugt og sødmefulde krydderier. Den er ekstremt fyldig og rund med en vedvarende finale.

Vi vil anbefale vinen til braiseret kød, vildt og evt. modne, cremede oste med sødmefuld garniture, men den er også perfekt som meditationsvin.

 

Druesammensætning: 100% Gaglioppo.

Distrikt: Calabria.

Lagring: 12 måneder på barriques af fransk eg.

Alkohol: 15%.

Packaging: 6 stk. karton.