Menu

Pigato Riviera Ligure di Ponente "Majé" 2017

Pigato Riviera Ligure di Ponente "Majé" 2017
Bruna

Varenummer : BRUMAJE17

Kun 4 tilbage

179,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Majè er fremstillet på den lokale druesort Pigato - en drue der har tæt slægtsskab med Vermentino, og som i lang tid også blev opfattet som en lokal afart af netop Vermentino, indtil forskning dokumenterede, at druen reelt er sin helt egen.

Druerne til vinen er dyrket efter økologiske principper (vinen øko-certificeres fra årgang 2020) i Arroscia-dalen i ca. 210-260 meters højde. Stokkene er bundet op efter Guyot-system og står på sydvendte terrasser understøttet af de typiske liguriske stengærder (som kaldes Majè på ligurisk dialekt). Jordbunden består af kalk og blå ler og er rig på fossiler. Klimaet er typisk for Middelhavsområdet; dvs. kendetegnet ved havbriser der kommer ind fra kysten og er med til at ventilere og nedkøle om sommeren og mildne om vinteren.

Druerne høstes ved håndkraft, de presses nænsomt, og gæring finder sted i temperaturkontrolleret tank ved 16°. Efter alkoholisk gæring hviler vinen på fingæren i 6 måneder, inden den stabiliseres naturligt og tappes på flaske.

I glasset er vinen strågul med grønlige nuancer. Næsen er intens og typisk: floral og frugrig, med noter af gu fersken og citrus, mens Rivieraens krydderurter kan fornemmes. I munden er den frisk, saftig med en forholdsvis cremet palette og en vis tyngde, mens den slutter af med efter eftertrykkeligt saltet/mineralsk touch.

Vinen anbefales til fisk og skaldyr ved ca. 11°.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Pigato.

Lagring: 6 måneder i ståltank (sur lie).

Distrikt: Ligurien, Italien.

Alkohol: 13,5%.

Årlig produktion: Ca. 16.000 flasker.

Indhold: 0,75 liter.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent

 

Om vinhuset:

Azienda Agricola Bruna er lille vinhus med en organisk profil drevet af ægteparret Roberto og Francesca Bruna i samarbejde med Annamaria, Francescas søster. Det lille familiehus besidder i alt 8 hektar marker, heriblandt en anelse oliven, og har til huse i den lille by Ranzo Borgo som ligger i det liguriske bagland, tilbagetrukket fra kystlinjen mellem kystbyerne Savona og Imperia.

Vinhuset blev grundlagt af Francescas far, Riccardo Bruna, i begyndelsen af 1960’erne. Riccardo var et klassisk eksempel på den typiske ”baglands-ligure”:  striks, stædig, til tider sky, og selvom han anså sig selv for tradizionalista og konservativ, var han - ifølge datteren Francesca - mere visionær og revolutionær end som så.

Allerede fra den spæde start dyrkede, vinificerede og tappede han vin fremstillet på Pigato fra familiens marker i Ranzo. I begyndelsen af 60’erne var det på ingen måde normen at producere sin egen vin på egnen, men Riccardo Bruna var den første i området der så potentialet og troede på Pigato som kvalitetsdrue.

Hans vilje, tro og kærlighed til druen har været fundamental i Francesca Brunas vinmæssige opdragelse og arv. Ikke alene har hans ihærdighed, flid og store hjerte for håndværket haft en afgørende og afsmittende betydning, men også det meget nidkære arbejde med at finde de rigtige marker, parceller, mesoklimaer til at plante nye stokke har været helt afgørende for det fundament 2. generation har haft til at drive foretagendet videre.

Vinhuset fremstiller vine på naturlig vis og benytter kun i meget beskedent omfang sulfitter.

Fra årgang 2020 vil vinene være certificerede økologiske.