Menu

Pinot Noir "Luzia"

Pinot Noir "Luzia" 2019
Kellerei St. Pauls

Varenummer : 10-0142A

Kun 5 tilbage

169,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Denne Pinot fremstår i glasset med en en lys rubin- til purpurrød farve, hvilket er helt klassisk for vintypen.

Duften har klare antydninger af brombær, jordbær, kirsebær og vanilje, mens smagen har intens frugt med god fylde. Det er en vin med fokus på elegance og harmoni, hvilket udtrykkes fint af samspillet mellem de lette fadnoter og det rene, typiske, burgundiske frugtbillede.

Vinen, der er lagret primært på store fade, er en ideel ledsager til grillede retter, modnede oste, lettere kødretter samt vildt. Bør serveres i store glas ved 16-18°.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Lagring: ca. 12 mdr. på store fade, 15% dog i barriques.

Distrikt: Alto Adige (Sydtyrol).

Alkohol: 13,5%.

Årlig produktion: ca. 8.000 flasker.

Andre vine fra samme producent


Om producenten

Midt i hjertet af den norditalienske, tysktalende region Alto Adige (Sydtyrol), finder man landsbyen San Paolo, på tysk St. Paul’s. Midt inde i den idylliske landsby tårner byens varetegn, det lokale klokketårn, sig op over tagene og våger nærmest majestætisk over de omkringliggende vinmarker. I yderkanten af landsbyen ligger kooperativet Kellerei St. Paul’s, som blev stiftet allerede i 1907, og som i dag har 215 medlemmer der tilsammen dyrker ca. 170 hektar vinmarker. Produktionen fordeles på 60% rødvin og 40% hvidvin, i alt ca. 600.000 fl. årligt.

I Italien er vinhuset kendt for at levere fantastisk vellavet vin til en meget gunstig pris. Gambero Rosso skriver bl.a.:”…one of the brightest stars in Alto Adige viticulture and winemaking. Prices across the range are exemplary in their fairness.”