Menu

Franciacorta Rosé '61 Brut Nature 2011

Franciacorta Rosé '61 Brut Nature 2011
Berlucchi

Varenummer : BERNATROSE

399,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Dette er prestige-roséen fra det berømte Franciacorta-hus, Berlucchi; vinhuset der satte hele Franciacorta-distriktet på landkortet, og om noget var vinhuset der var med til at sætte produktionen af mousserende kvalitetsvin i gang i hele italien. Den første mousserende vin fremstillet på den traditionelle metode i dette område, og med "Corte Franca" på etiketten, var Berlucchis flaskegærede spumante i 1961. I dag er Franciacorta-distriktet ubetinget den seriøse bobbelvins distrikt nummero uno i hele Italien - og som distrikt, helt overordnet, det eneste reelle alternativ til Champagne i Italien. 

Berlucchi '61 Brut Nature er fremstillet på vinhusets bedste Pinot Noir-druer, udelukkende fra egne marker nær landsbyerne Ragnoli, Quindicipiò, og Gaspa, alle marker beplantet med en tæthed på ca. 10.000 stokke pr. hektar. Det er en vintage-rosé, så der anvendes udelukkende druer fra én høst. Høsten foregik i 2011 i medio august.

De friske druer bliver nænsomt for-presset (hele klaser), hvorefter mosten hviler i 24 timer med skindet (cold soak), inden mosten og druerne presses reelt. En lille del af mosten macererer i 7 dage for at trække farve. Fermentationen foregår på ståltank og med 6 måneders sur lie (bærmekontakt).  

I foråret efter høståret bliver alle batchene med den nu færdige vin clair stukket sammen og tappet på flaske for at gennemgå flaskegæring og modning sur lie. Vinen hviler i 5 år, inden degorgering og afsluttende hvile i 6 måneder. Der justeres ikke på sødmen med liquer de expédition (dosage), hvorfor vinen altså er af typen "Brut Nature".

Vinen er først og fremmest for luxury aficionados som bare vil forkæles med det bedste af det bedste; den tryllebinder med en cremet mousse og de fineste bobler. Farven er fascinerende rosa-pink, mens næsen byder på lagfulde, parfumerede, men sarte noter af syltede ribs, citrusfrugt og et mineralsk udtryk. I munden er vinen båret af crisp syre, cremet tekstur og et behageligt let tannisk touch.  

Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 10-12°. Den er oplagt blot til forførelse, når der virkelig skal sættes ind, eller til smagfulde apetizers, hovedretter på fisk, lyst kød eller evt. medium-modnede oste.

Vi fik i denne årgang 2011 blot 60 flasker til Danmark.

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Flaskelagring: Min. 60 mdr. på bærmen, 6 mdr. efter dégorgement.

Distrikt: Franciacorta, Lombardiet.

Alkohol: 12,5%.

Packaging: Leveres i 1 stk. eksklusivt karton.