Vinen, der opkaldt efter årstallet 1961, hvor den første Franciacorta så dagens lys, er fremstillet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Den er fremstillet efter den klassiske metode, altså med gæring på flaske, den såkaldte "maturation sur lie", i minimum 24 måneder.<
I glasset præsenterer den sig med intens laksefarvet pink, en fascinerende farve som dog kan variere lidt afhængig af årgang. I glasset opleves den cremet, blød og med en livlig, skummende mousse, mens den i munden imponerer med struktur, fylde, rankhed, ren frugt og fast syre.
Næsen er intens med elegante noter af vilde røde bær og moden frugt, fint balanceret af nuancer af gær- og ristet brødskorpe.
Den er en vin der vil være oplagt til aperitif - ja, alle festlige lejligheder fortjener kvalitetsrosé som denne, men den er naturligvis også velegnet til alle former for charcuteri, smagfulde forretter, modne oste og frem for alt skaldyr, som virkelig understreger vinens imponerende struktur.
Bør nydes ved ca. 8-10°. Dosage: 6,5 g/L