På lager
Berlucchi

Berlucchi, '61 Rosé 1,5 L Cuvée Storica

NV

Mousserende laksefarvet pragtvin i magnum fremstillet på Champagne-metoden på 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir.

Pris
599,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Det historiske hus Berlucchi har begået denne fremragende Rosé Franciacorta. Vinhuset ligger i Borgonato di Corte Franca i Brescia-provinsen. Franciacorta-distriktet er generelt kendt som hjemstedet for de fornemmeste mousserende vine i Italien.

Vinen, der opkaldt efter årstallet, hvor den første Franciacorta så dagens lys (1961), er fremstillet på 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir. Den er fremstillet efter den klassiske metode, altså med gæring på flaske, den såkaldte "maturation sur lie", i minimum 24 måneder.

I glasset præsenterer den sig med intens laksefarvet pink, en fascinerende farve som dog kan variere lidt afhængig af årgang. I glasset opleves den cremet, blød og med en livlig, skummende mousse, mens den i munden imponerer med struktur, fylde, rankhed, ren frugt og fast syre.

Næsen er intens med elegante noter af vilde røde bær og moden frugt, fint balanceret af nuancer af gær- og ristet brødskorpe.

Den er en vin der vil være oplagt til aperitif - ja, alle festlige lejligheder fortjener kvalitetsrosé som denne, men den er naturligvis også velegnet til alle former for charcuteri, smagfulde forretter, modne oste og frem for alt skaldyr, som virkelig understreger vinens imponerende struktur.

Bør nydes ved ca. 8-10°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeLombardiet
ProducentBerlucchi
ÅrgangNV
DruesortChardonnay, Pinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring24 måneder "sur lie" og 2 måneder efter degorgering ligeledes på flaske

Berlucchi

Mousserende vine i særklasse fra hjertet af Franciacorta

Berlucchi er vel nok den mest kendte producent af mousserende vine i Italien. Vinhuset blev grundlagt i slutningnen af 1950'erne af de to venner Guido Berlucchi og Franco Ziliani, men først i 1961 så de første flasker Berlucchi-spumante dagens lys. Huset har hjemsted i Franciacorta-distriktet, i byen Borgonato (nær Brescia), i den norditalienske region Lombardiet.
Den første producerede vin, som var en spumante fremstillet på den klassiske metode efter fransk inspiration (Champagne), blev døbt "Pinot di Franciacorta". Det var første gang nogensinde, at en vin fik betegnelsen "Franciacorta", der jo som bekendt i dag er det førende brand og distrikt inden for mousserende vine fremstillet på den klassiske metode i Italien, - og Berlucchi-huset blev dermed principielt foregangsmand og opfinder af begrebet.

I dag er Berlucchi en af førende producenter på sit felt, og vinhusets varianter i serien "Cuvée' Imperiale" er vel nok de mest kendte italienske mousserende vine blandt de italienske forbrugere overhovedet; en kraftig understregning af vinhusets rolle som absolut markedsleder på sit felt.

Vinhuset lægger desuden navn til trofæet "The Guido Berlucchi Trophy", som hvert år tildeles årets bedste sommelier kåret af den italienske sommelierforening "AIS" (Associazione Italiana Sommelier).

Lombardiet

Lombardiet er placeret i den centrale del af Norditalien og er en vinregion, der primært er kendt for sine mousserende vine fra Franciacorta og Oltrepo-Pavese. Vinene er Italiens pendant til Champagne og druerne, samt vinteknikken, er den samme. Altså den klassiske/champagne-metoden. Vinregionen er også hjemsted for appellationen Valtellina, som er kendt for deres rødvine på Nebbiolo-druen.