På lager
Berlucchi

Berlucchi, '61 Brut Franciacorta Cuvée Storica

NV

Det historiske hus Berlucchi fremstiller denne store Franciacorta-spumante på 85% Chardonnay og 15% Pinot Noir. Næsen er rig og indsmigrende med noter af frisk æblet frugt, lidt pære, citrus og lyse blomster. 5 g. dosage.

Pris
279,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Vinen, der opkaldt efter årstallet, hvor den første Franciacorta så dagens lys (1961), er fremstillet på 85% Chardonnay og 15% Pinot Noir. Det er en klassisk Brut mousserende vin fremstillet efter den klassiske metode, akkurat som de franske Champagner, og altså med gæring på flaske, såkaldt "maturation sur lie", i minimum 24 måneder.

I glasset præsenterer den sig med let strågul farve og let grønlige nuancer samt fin vedvarende perlage, mens den i munden imponerer med en blød, cremet mousse og fin fylde, men stadig med klassisk rankhed, ren frugt og fast syre.

Næsen er rig og indsmigrende med noter af frisk æblet frugt, lidt pære, citrus og lyse blomster, og et twist af gær- og ristet brødskorpe.

Den er et seriøst bud på en stor italiener i "ægte Champagne-stil". En vin der vil være oplagt til aperitif, men også til fisk- og skaldyrsretter, gerne med pasta eller ris, samt frisk og halvmodne oste.

Bør nydes ved ca. 8-10°. 

Detaljer
LandItalien
OmrådeLombardiet
ProducentBerlucchi
ÅrgangNV
DruesortChardonnay, Pinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
LagringStåltank