Menu

Barbera d'Alba "Terlé"

Barbera d'Alba "Terlé" 2017
Ronchi

Varenummer : 00-125A

189,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Enkeltmarks-Barbera af høj klasse og med elegant frugt fra den hårdt arbejdende Giancarlo Rocca i Barbaresco kommune.

I bouqueten fornemmer man en delikat kirsebær-/solbær-frugt med et fint integreret fadpræg og en subtil note af læder og fugtig muld.

Vinen har god fylde, et moderat tannin-niveau og en frisk syre, sådan som det bør være for en god druetypisk Barbera, og det er i det hele taget en helt igennem robust sag, uden at det dog går ud over elegancen. Et harmonisk glas, der vil stå godt til rødt kød og retter med lam, men er helt og aldeles fremragende til rørt oksetatar.

Klassisk og veldrejet Piemonte-vin.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Barbera.

Lagring: 12 mdr. på tonneaux, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Barbaresco, Piemonte.

Alkohol: 14%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

Ronchi er et lille familiehus i Barbaresco-distriktet, få kilometer fra selve Barbaresco by, drevet og ejet af den ydmyge og sympatiske vinmager Giancarlo Rocca. Giancarlo er 4. generation af winemakere i familien Rocca, og et levende eksempel på den mangeårige vintradition i regionen. Han er først og fremmest vinbonde, en rigtig vinhåndværker, der fremstiller vine ud af den største respekt for natur og menneske, og som i sin tilgang balancerer mellem ærketraditionalisme og nytænkning. Vinhuset, og Ronchi-familiens hjem, er placeret lige i midten af det naturlige amfiteater af vinmarker, som er grundlag for husets produktion. Giancarlo kan således gå direkte fra morgenbordet og ud i vinmarkerne.

Vinhuset er opkaldt efter den cru, hvori huset befinder sig, nemlig Ronchi - som er et af Barbaresco-områdets bedste underdistrikter, og som befinder sig i smørhullet lige imellem andre berømte cru'er som Asili og Montestefano. Markerne er perfekt beliggende på bjergskråninger med stenede jordbundsforhold som giver gode vækstbetingelser for vinhusets altoverskyggende hovedrue, Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller udover to fremragende Barbaresco'er nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Arneïs, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. De seneste år har Giancarlo eksperimenteret en del med amfora-lagring, og har blandt andet fremstillet en hvidvin på Arneïs med navnet In Amphoris, og en rødvin på Nebbiolo, begge lagret i terracotta-amforaer.

Fælles for hele Ronchis produktion er, at alle vine er fremstillet af druer af den ypperste druekvalitet, og at der kun produceres ganske få flasker af hver vintype. Den samlede produktion løber op i ca. 30.000 flasker om året.

Det er et gennemgående tema i stilen, at vinene er intense og rige, med et stort lagringspotentiale, men også med en vis tilgængelighed, når de er unge.

Vi har importeret vinene fra Giancarlo Rocca siden 2006.