Menu

Barbaresco

Barbaresco 2016
Balbi Soprani

Varenummer : BALBARB

249,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Flot Barbaresco fremstillet på druer høstet nær de gamle små byer Barbaresco, Nieve og Treiso. I duften fornemmes det klassiske udtryk fra højkvalitets Nebbiolo: Røde og sorte kirsebær, jordbær, muld, skovbund, urter samt en blomstret lethed. Kraftfuld vin med høj syre og tannin, der giver vinen struktur og kompleksitet. Drik den til rødt kød eller vildt med svampe eller efterårstrøfler. Server ved 16-18 grader i store glas, og dekanter gerne vinen en time inden servering, for at få mest muligt ud af duft og smag.


Specifikationer

Druesammensætning: Nebbiolo.

Lagring: 9 måneder på egetræsfade, samlet 26 måneder.

Distrikt: Barbaresco DOCG, Piemonte

Alkohol: 14%.

Indhold: 0,75 liter.

Andre vine fra denne producent


Om producenten

Balbi Soprani blev skabt i slutningen af 1980'erne af Francesco Capetta i den lille piemontesiske landsby Santo Stefano Belbo.

Vinene bliver skabt med stor lidenskab og på baggrund af mange års erfaring, og bliver primært fremstillet af druer dyrket på marker ejet af Capetta-familien, men også af druer dyrket af vinbønder som har leveret til producenten i årevis.

Vinenes originale særpræg og traditionelle smag sikres af moderne vinifikationsteknikker samt et omfattende højteknologisk produktionsapparat, - og ikke mindst de årelange tætte relationer til husets eksterne samarbejdspartnere, herunder leveradører af druer.