På lager
Borgo del Tiglio

Borgo del Tiglio, Malvasia Italo & Bruno 2020

2020

100% Malvasia fra de ældste stokke, produceres kun i særligt gode årgange. Stor, stor vin fra Friulia - opkaldt som en hyldest til de tidligere landejere - to brødre - der ikke lever længere

Pris
500,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Borgo del Tiglio, Malvasia Italo & Bruno 2020

Borgo del Tiglio's vine er unikke. Der er noget stort over vinhuset, hvis vine rangerer i den absolutte elite, når det kommer til hvidvin. Hvis du spørger os, for det er et vinhus, som går lidt under raderen herhjemme. Det er i den grad ufortjent, for det fortjener faktisk din tid, fokus og hyldest.

Nicola Manferrari er manden bag vinene og i tæt samarbejde med sønnen Mattia, frembringer de det allerbedste af druesorter som Friulano, Malvasia, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Riesling. Nogle vine er varietalvine og andre er blends, men fælles for dem er en aromatisk intensitet, og kompleksitet, som definerer vinhusets stil. Det er spændende hvidvine, som har fylde, power og så mange forskellige smagsnoter, at du kan forsvinde helt væk i dem. 

Denne 100% Malvasia produceres kun i særligt gode årgange og druematerialet kommer fra de ældste Malvasia-stokke. Vinen ser lidt fad i form af brugte, små fade, som er brugt en gang - eller to forinden. Navnet er en hyldest til de tidligere landejere af jorden, to brødre - Italo & Bruno, som ikke lever længere.

Vinen derimod lever gerne videre i din kælder og kan lagre 10 år - eller mere. 

 

Detaljer
LandItalien
OmrådeFriuli-Venezia Giulia
ProducentBorgo del Tiglio
Årgang2020
DruesortMalvasia
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14%
LagringSmå brugte egetræsfade fade

Borgo del Tiglio

Hvidvine i særklasse fra mesteren af Collio-distriktet, Nicola Manferrari
Vinhuset Borgo del Tiglio er et af de mest respekterede huse i Friuli-Venezia Giulia. Vinhuset består af tre mindre vinbrug, alle beligende i Collio-distriktet ved byen Brezzano, blot ca. 20 km fra Adriaterhavet og ca. 30 km fra Alperne. Det samlede beplantede markareal udgør ca. 9 hektar. Borgo del Tiglio drives og ejes af perfektionisten Nicola Manferrari, som er kendt for sin kompromisløse stil, og sit høje fokus på detaljen i alt hvad han foretager sig. Han overtog den første af vingårdene i 1981 - efter faderens alt for tidlige død - og skiftede dermed sit virke som farmaceut ud for at videreføre familiens traditioner ud i vin.

 

Friuli

Friuli-Venezia Giulia er det fulde navn for vinregionen, som ligger i den nordøstlige del af Italien. Vinregionen grænser op til både Slovenien, Østrig, Adriaterhavet og Veneto. Det er en relativt lille region i størrelse, men nogle af de absolut bedste hvidvine fra Italien kommer herfra. De mest kendte underområder er Friuli Grave, Colli Orientali del Friuli, Collio og Carso.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!