Udsolgt

B. del Tiglio, Collio '18

Hvidvin fra "øverste hylde" fremstillet på en drueblanding af Sauvignon, Riesling og Friulano, hvilket giver et fantastisk spændende udtryk, hvor krydderier, enebær, harpiks og syrlig mandeldrupe kan anes...

Pris
249,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Fantastisk hvidvin fra Borgo del Tiglio fremstillet på en drueblanding af Sauvignon, Riesling og Friulano.

Kombinationen af de tre druer giver et fantastisk spændende udtryk, hvor krydderier, enebær, harpiks og syrlig mandeldrupe kan anes. Hektarudbyttet er ca. 40 hektoliter pr. hektar, hvorfor der er tale om en relativt koncentreret hvidvin.

 Vinen tåler henlæggelse i mere end 6-8 år.

Bør nydes ved ca. 10°.


Specifikationer

Druesammensætning: Sauvignon, Riesling, Friulano (Tocai Friulano).

Lagring: 9-14 mdr. på barriques.

Distrikt: Collio (Cormòns), Friuli-Venezia Giulia.

Alkohol: 13,5%.


Om producenten

Vinhuset Borgo del Tiglio er et af de mest respekterede huse i Friuli-Venezia Giulia. Vinhuset består af tre mindre vinbrug, alle beligende i Collio-distriktet ved byen Brezzano, blot ca. 20 km fra Adriaterhavet og ca. 30 km fra Alperne. Det samlede beplantede markareal udgør ca. 9 hektar.   Borgo del Tiglio drives og ejes af perfektionisten Nicola Manferrari, som er kendt for sin kompromisløse stil, og sit høje fokus på detaljen i alt hvad han foretager sig. Han overtog den første af vingårdene i 1981 - efter faderens alt for tidlige død - og skiftede dermed sit virke som farmaceut ud for at videreføre familiens traditioner ud i vin.

Vi mødte Nicola første gang på VinItaly 2010, og blev straks imponeret over det vi mødte: ikke alene vine af en kvalitet der lå milevidt over niveauet vi så hos mange af de konkurrerende - meget velrenommerede - producenter i Fruli, men også den meget seriøse tilgang og stolthed der blev udvist under præsentationen af husets vine. 

Bland andet Tocai fra Borgo del Tiglio er en reference-vin i regionen, men huset anses generelt for at tilhøre den absolutte elite både i pressen, hos kollegaerne og i bredere vinkredse.

Detaljer
Flaskestørrelse75 cl.