Menu

Cirò Classico Superiore "Liber Pater" 375 ml

Cirò Classico Superiore "Liber Pater" 375 ml
Ippolito 1845

Varenummer : 05-20021A

65,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Liber Pater fremstilles i Calabrias vigtigste og mest berømte appellation, Cirò D.O.C., som er beliggende i den østlige del af regionen ud til Det Ioniske Hav. Vi er dermed nede på undersiden af "tåen" i den italienske støvle.

Vinen er fremstillet på regionens lokale hoveddrue, Gaglioppo, som blev bragt til Calabria af grækerne omkring år 800-700 f.Kr. Navnet på vinen (Liber Pater = "Den Frie Fader”), referer til guden for vitikultur og vin i antikkens romerske mytologi.

Gaglioppo er en druesort der har mange fællestræk med Nebbiolo, hvorfor den kan betegnes som en slags Sydens Nebbiolo. Den er først og fremmest kendetegnet ved en fast tannin-struktur, en god syre, en relativt lys farve samt en floral og rødfrugtet stil. Dermed er vinen præget af karaktertræk der giver associationer til den noget mere (aner-) kendte druesort i nord.

Druerne til Liber Pater gennemgår en nøje selektering, så kun de bedste druer indgår i vinifikationen. Efter endt gæring, følger en fase med maceration, inden vinen modnes og forfines i 8 måneder på barriques af fransk eg.

I glasset præsenterer den sig med en flot rubinrød farve med lilla reflekser, og i næsen fornemmes komplekse noter af røde bær, violer og krydderier. Vi har at gøre med en potent og ekspressiv vin, som på samme tid udviser stor elegance og struktur med en flot balance mellem syre og tannin. Den minder om en slags ”Langhe Nebbiolo med lidt mere varmepræg”.

Vinen anbefales til rødt kød, fyldige og velkrydrede pastaretter samt modne oste.

Druesammensætning: 100% Gaglioppo.

Lagring: 8 mdr. på barriques af fransk eg.

Distrikt: Cirò, Calabria.

Alkohol: 13,5%.